O reteta delicioasa de ostropel de miel din: carne de miel, rosii, pasta de tomate, ceapa, usturoi, ardei gras, fasole, ulei, sare, piper, busuioc, rozmarin si patrunjel.

Ingrediente:Ostropel de miel

  • 1 kg carne de miel
  • 500 g roşii
  • 2 linguri cu pastă de tomate
  • 3-4 cepe
  • 8 căţei de usturoi
  • 1 ardei gras
  • 200 g fasole
  • ulei
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • rozmarin
  • pătrunjel

 

Mod de preparare:

Tranşează carnea de miel în bucăţi mai mari şi pune-o la fiert în apă cu sare şi o ceapă. Separat, căleşte ceapa tăiată julien împreună cu ardeiul tocat mărunt şi uturoiul zdrobit. Stinge cu zeama în care a fiert carnea, adau­gă bucăţile de carne. Lasă la cuptor şi, din când în când, adaugă puţină supă.

Spre final, adaugă roşii decojite şi tocate şi fasolea fiartă separat. Condimentează cu miro­denii după gust. Când sosul a scăzut, aromatizează cu verdeaţa tocată fin.