Las fiestas de Pascua se acercan y estmos pensando todos en que tipos de comida preparamos para la mesa de la fiesta de Pascua. Propongo unos cinco recetas de cocina para la mesa de Pascua.

Pulpa de miel la cuptor cu verdeata si usturoi

Pulpa de miel la cuptor cu verdeata si usturoi

1 April 2012

O reteta de carne de miel, pulpa de miel la cuptor cu verdeata si usturoi din: pulpa de miel, faina, ulei de masline, ceapa, rozmarin, patrunjel, usturoi, vin alb, supa de pui si sirop de rodie.

Ingrediente:Pulpa de miel la cuptor cu verdeata si usturoi

  • 2 kg pulpa de miel
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 cepe, taiate julien
  • 4 crengute de rozmarin
  • 4 fire de patrunjel
  • 4 catei de usturoi, taiati felii
  • 500 ml vin alb, sec
  • 400 ml supa limpede de pui
  • 2 linguri sirop de rodie (optional)

 

Mod de preparare:

Preîncălzeşte cuptorul la semnul 3/170 C. Presară carnea cu făină şi apoi.cu sare şi piper. intr-un vas pe foc, încinge 2 linguri ulei şi rumeneşte carnea uniform, la temperatură maxima. Micşoreaza flacăra şi adaugă ceapa; prajeste 5 minute, pana cand incepe sa se rumeneasca.

Toaca rozmarinul si patrunjelul si combina cu uleiul ramas si cu usturoiul. Unge carnea cu amestecul si adauga vinul si supa. Cand clocoteste, transfera in tava de copt si da la cuptor 3 ore. Unge carnea din cand in cand cu sucul din tava si apoi stropeste cu siropd e rodie.

Da din nou la cuptor 15 minute pentru luciu. Transfera friptura pe platoul preincalzit si lasa sa se odihneasca cel putin 30 de minute, la cald. Degreseaza sucul din tava, strecoara-l prin sita pasand ceapa si usturoiul, intr-un vas mic. Incalzeste sosul si serveste-l in sosiera preincalzita.

Daca preferi un sos mai legat, atunci amesteca 1 lingurita amidon cu putina apa rece si adauga sos. Fierbe pana cand se ingroasa.